2017. október 30., hétfő

Kecsketejes szappan mákkal, kubeba és menta illóolajjal, kukoricacsíra olajjal


A mák leggyakrabban a téli időszakban kerül elő – nemcsak díszíti apró szemcséivel a szappant, de enyhe radírozó hatást is fejt ki, így eltávolítja a bőr felső rétegéről az elhalt hámsejteket.
A menta illóolaj szó szerint felfrissít és ez mellett antiszeptikus, gyulladáscsökkentő hatású. Csökkenti a bőrviszketést és izzadásgátló hatású. Zsírosabb bőrre is kiváló hatással van, illata pedig oldja a feszültséget.
A kubeba olaj kiválóan tonizálja és szintén fertőtleníti a bőrt. Így aknés, zsírosodásra hajlamos bőrre javallott.
A kukoricacsíra olaj is került a szappanba, amely  kiváló gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik, tele van A, E, F vitaminokkal és lecitinnel, így késlelteti bőr öregedését,  ráncosodását. Jó hatással van a pikkelysömörre és az ekcémára, bőrkondicionáló, bőrsimító és hidratáló anyag.  Zsír- és vízhiányos bőrre is kiváló hatással van.
A zöld agyag méregtelenítő hatású, tisztító, méregtelenítő, puhító, eltávolítja az elhalt hámsejteket. Használata után puha és sima lesz. A zsíros, pattanásos bőrre tisztító, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatása miatt kiváló, de nyugtató hatása érzékeny, ekcémás bőrre is hatásos.
A kecsketej magában is nagyszerű hatással van a bőrre, nem hiába használják már évszázadok óta.

Összetétel: kecsketej, olívaolaj, napraforgóolaj, kukoricacsíra olaj, kókuszvaj, pálmavaj, kubeba és menta illóolaj, őrölt pirospaprika, zöld agyag.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése