2012. július 30., hétfő

Kecsketejes-levendulás szappan shea vajjal



Igen, újra levendulás szappan – bár újabbnál újabb szappanötletek megvalósítása várakozik a listán, ez egy olyan kedvelt szappan, hogy talán csak akkor lehetne belőle kellő mennyiséget készíteni, ha nagyüzemi körülmények állnának rendelkezésemre. Na de akkor már nem kézműves szappanról beszélnénk, és bizonyára minősége sem lenne olyan jó.
Folyadékként szinte mindig a kecsketejet használok - nemhiába. A bőrre gyakorolt jótékony hatása egészen kivételes. A kecsketejben megtalálható a Q10 koenzim, több mint 70 telítetlen zsírsav, magas az ásványai anyag tartalma, száraz és érzékeny bőrre egyaránt használható.
Gyulladáscsökkentő hatással is bír, AHA savat is tartalmaz, ami gyengéden hámlasztja a bőrt, ezzel is segítve a bőr megújulását. A kecsketejes szappan kiváló lehet ekcémás bőrre, sőt, maga a kecsketej fogyasztása sokat segíthet annak javulásában. Minden bőrtípusra kiválóan hat.
A nyugtató levendula illat mellet a lila virágból kinyert illóolaj kiváló bőrgyulladás kezelésére, száraz ekcémára és kiváló a mitesszeres bőr ápolásánál is, szintén vírus- és baktériumölő.
A shea vajnak rendkívül magas az A-, E- és F-vitamintartalma. A shea vaj a legérzékenyebb és száraz bőrnek is kiváló ápolószere.
A szappan tetejére levendula virágzat került.

Összetevők: kecsketej, olívaolaj, shea vaj, napraforgóolaj, kókuszvaj, pálmavaj, levendula illóolaj, levendula virágzat, Violet szappanszínezék.

1 megjegyzés: